AEDRADAR.NL

Als je het heel kort door de bocht neemt kan iedereen iemand die een hartstilstand heeft helpen met de hulp van een AED. Een schitterend stukje techniek dat middels een heldere handleiding stap voor stap aangeeft wat je moet doen.

Een AED kan dus evens redden. Het uwe bijvoorbeeld. Maar u kunt ook met een AED het leven van iemand anders redden. AED’s hangen tegenwoordig op tal van plaatsen, en zo is snel hulp te bieden aan iemand die het nodig heeft. Belangrijk, want hulp binnen de eerste zes minuten is bij hartfalen letterlijk van levensbelang.

…hartstikke belangrijk

Maar wat te doen als u in een drukke winkelstraat loopt en iemand zakt voor uw ogen in elkaar als gevolg van hartfalen. Waar kunt u dan de dichtstbijzijnde AED vinden? U heeft er tenslotte geen bij u. Iedere seconde telt, en dan is het waar u ook bent handig om te weten waar u meteen een AED kunt grijpen om iemand te helpen.

Een ultra lichtgewicht website of app kan binnen een paar seconden tonen waar de dichtstbijzijnde AED te vinden is. Inclusief een routebeschrijving hoe u moet lopen om de AED te vinden. Ook het antwoord op de vraag of een AED nu toegankelijk of in een winkel hangt die nu gesloten is kan meteen worden verwerkt.

Alleen al in Nederland hangen er meer dan 70.000 AED’s. Maar die gaan pas hun nut bewijzen als ze ook razendsnel te vinden zijn.

Open voor de aardigheid de navigatie op uw mobiele telefoon eens. Een icoontje aantikken en klaar. In feite is de AEDRADAR straks niet heel veel meer dan een onmiddellijk getoonde kaart van de huidige locatie van de gebruiker met daarop een overzicht van de dichtstbijzijnde AED’s. Degene die hulp wil verlenen ziet dan meteen waar hij of zij een AED kan gaan halen.

Wil je een systeem dat nog iets beter is dan moet je het aanvullen met een omgekeerde functie. Ik heb de app op mijn telefoon en twee straten verderop is er dringende behoefte aan een AED. Ik weet dat vlak bij mijn huis een AED hangt en ik zie de locatie van degene die hulp nodig heeft op mijn scherm. Goed, het kan zijn dat met mij nog tien mensen met een AED aan komen hollen. Maar is dat erg? Natuurlijk niet. Het gaat er om dát er snel een AED ter plaatse is.

De enige missie bij hartfalen is om een AED ter plaatse te krijgen. Meer niet. Het s dus belangrijk om een alarm twee kanten op te laten werken. En technisch stelt het feitelijk niet zo heel erg veel voor. Grofweg een variatie van Google Maps met een regionaal alert.

We zijn aan het bekijken hoe we dit kunnen realiseren.

We houden u uiteraard op de hoogte.

Trefwoorden: