broodfokkerradar

Een nieuw en volgens ons heel erg belangrijk project is BroodfokkerRadar. Een puppy kopen is natuurlijk hartstikke leuk, maar wie niet beter weet zou zomaar terecht kunnen komen bij een fokker voor wie niets anders telt dan geld.

Teefjes worden gehouden met maar een doel: puppies krijgen. Zo vaak mogelijk, en zoveel mogelijk. Dat de puppies vaak niet zo gezond zijn en in heel veel gevallen zelfs van alles mankeren doet er niet toe. Ook is het welzijn van de teefjes niet belangrijk. Alles draait om geld.

Dier kopen? Eerst op BroodfokkerRadar kijken!

En wie dan een pup koopt is vaak op een heel verdrietige manier de dupe. Een ziek hondje, hoge die­ren­arts­kosten en helaas vaak ook een veel te vroeg afscheid. En dat terwijl het allemaal makkelijk kan worden voorkomen.

Een goed informatiesysteem opzetten doe je het best als je er heel erg veel mensen bij betrekt. Wie zijn de puppyhandelaren die doorgefokte honden uit Polen verkopen, waar worden ze te koop aangeboden, welke telefoonnummers worden gebruikt? Waar en door wie worden er honden, katten en andere dieren in Nederland gefokt op een foute manier, en hoe en door wie worden ze te koop aangeboden? Al dat soort informatie is er, maar het goed verzameld online zetten is een enorme klus.

BroodfokkerRadar is een nieuw initiatief dat al die informatie gaat verzamelen. Niet alleen over puppyhandel in Nederland maar ook in België. Ook de import van dieren die afkomstig zijn uit de broodfokkerij wordt in kaart gebracht.

Technisch kan er heel erg veel. Maar het meeste is en blijft een kwestie van informatie verzamelen, controleren en handmatig online zetten. Dat kost heel erg veel tijd, en als je het effectief wilt doen kost het ook nog eens heel erg veel geld.

Maar het is absoluut de moeite waard.

Is iemand een slechte broodfokker? Dan verzamelt BroodfokkerRadar alles wat er te weten valt over die broodfokker en al die informatie gaat online. Ook kan er via een publiek forum informatie omtrent de fokkerij in kwestie worden gedeeld. Filmpjes, bekende verkopers, advertenties die ze plaatsen: alles kan en mag online. Hoe meer informatie er wordt gedeeld hoe beter.

Uniek aan BroodfokkerRadar is dat er contact wordt opgenomen met iedereen die als slechte broodfokker wordt afgeschilderd. Zo wordt er een zeer duidelijk signaal afgegeven, en ook niet onbelangrijk: zo kan informatie over handelaren en fokkers snel worden geverifieerd.

Daar staat tegenover dat wie wordt afgeschilderd als broodfokker en het absoluut niet is ook kan rekenen op onze steun. Een hetze ontketenen tegen elke fokker lost tenslotte niets op. Het gaat er tenslotte om dat de aandacht zich richt op degenen die niet het belang van hun dieren centraal hebben staan. Een broodfokker kan tenslotte ook iemand zijn die voor de kost dieren kweekt en dat met hart en ziel doet.

Als tweede en minstens net zo belangrijk is dat mensen die een dier willen aanschaffen eerst op BroodfokkerRadar kijken om te zien of er iets bekend is over degene bij wie ze een hond, een kat of een ander dier willen kopen. Dat kan bijvoorbeeld door overal links naar de website te laten zetten. Zo wordt BroodfokkerRadar op termijn een ‘household name’ en draagt het actief bij aan het uitroeien van de slechte broodfokkerij.

Dier kopen? Kijk eerst op BroodfokkerRadar.

Kortom: een prima initiatief.

We zijn nu bezig om sponsoren te werven voor dit project. Zodra we die basis hebben staan gaat BroodfokkerRadar online en gaan mettertijd hopelijk alle broodfokkers offline.

We houden u op de hoogte.