Investeren in hout

Een mooie deal van onder de Spaanse zon. Iedereen kent de mogelijkheden die er zijn om te investeren in de kweek van bijvoorbeeld tropisch hardhout. U legt nu een klein fortuin in en over twintig, dertig jaar staat er ergens in een land hier erg ver vandaan een aantal flinke bomen van topkwaliteit die een iets minder klein fortuin waard zijn. Uw risico is vaak aanzienlijk. Zelfs een reus als de OHRA ging begin jaren negentig met TEAKWOOD enorm de boot in.

Het kan echter heel erg veel leuker. Bijvoorbeeld door deel te nemen in een project waarvan de bomen al kunnen worden gerooid. Een snelere weg naar een goed rendement is er bijna niet.

Met in Spanje ongeveer 6.000 oude olijfbomen die de komend jaar worden gerooid om plaats te maken voor een nieuwe aanplant hebben we de verkoop van circa 750 tot 1.250 kubieke meter olijfbomenhout in handen. Een kubieke meter onbekantrecht olijfbomenhout (zeg maar een in plakken gezaagde stam met de schors er nog aan) heeft een detailhandelswaarde van iets meer dan tien mille per kubieke meter.

een écht (olijf)groen project

Na het rooien moeten de stammen worden gedroogd. Dat is een proces dat ongeveer een jaar in beslag gaat nemen. Omdat de stammen die zijn gerooid een op dat moment bekend volume in kubieke meters vertegenwoordigen weten we welke verkoopwaarde de stammen bij elkaar ongeveer vertegenwoordigen.

 

Dit project is voor wie op zoek is naar een mooi rendement op basis van een veilige investering zeker de moeite van het overwegen waard. Dus als u interesse heeft, let dan op deze website.