Investeren in hout

Een mooie deal van onder de Spaanse zon. Iedereen kent de mogelijkheden die er zijn om te investeren in de kweek van bijvoorbeeld tropisch hardhout. U legt nu een klein fortuin in en over twintig, dertig jaar staat er ergens in een land hier erg ver vandaan een aantal flinke bomen van topkwaliteit die een iets minder klein fortuin waard zijn. Uw risico is vaak aanzienlijk. Zelfs een reus als de OHRA ging begin jaren negentig met TEAKWOOD enorm de boot in.

Het kan echter heel erg veel leuker. Bijvoorbeeld door deel te nemen in een project waarvan de bomen nu al kunnen worden gerooid. Een snellere weg naar een goed rendement is er bijna niet.

een écht (olijf)groen project

In Spanje staan in een olijfgaard ongeveer 6.000 oude olijfbomen die de komend jaar worden gerooid om plaats te maken voor een nieuwe aanplant, en daarvan hebben wij de verkoop van het hout in handen. Een kubieke meter onbekantrecht olijfbomenhout (zeg maar een in plakken gezaagde stam met de schors er nog aan) heeft een detailhandelswaarde van iets meer dan tien mille per kubieke meter, en naar schatting omvat de totale kap ergens tussen de 750 en 1.200 kubieke meter hout.

Het gaat dus om een behoorlijk groot project, dat een zeer aantrekkelijke mogelijkheid tot investeren te bieden heeft. Het is een tastbaar project, dat al op zeer korte termijn van start kan gaan. Honderd procent groen, en honderd procent winstgevend.

Meer weten? Houdt dan deze website in de gaten.