Krasreisjes.nl

Het recht op parodie is een wettelijk recht. De wetgever heeft dus letterlijk vastgelegd dat een ieder het recht heeft een parodie te vervaardigen op iets of iemand. Binnen de kaders die de wet hieromtrent stelt is er heel erg veel mogelijk, en zeker in de commerciƫle hoek zijn er legio mogelijkheden waarmee een bestaand iets of iemand luchthartig op de hak kan worden genomen om zo een commercieel doel te bereiken.

Dat is kras…

Op basis van die gedachte hebben we op dit moment een nieuw en gratis spel in ontwikkeling: krasreisjes.nl. We hebben verschillende online en gratis krasspelletjes in ontwikkeling, en als je dan ergens de naam Kras Reizen ziet staan is de verleiding natuurlijk meer dan enorm om ook daar iets mee te doen.

Krasreisjes bestaat uit een online kraskaartje. Iedereen boven de 18 kan en mag elke dag gratis deelnemen, en maakt zo elke dag weer gratis kans op een of meerdere reisjes. Leuker, makkelijker en goedkoper kan het niet.

Dergelijke online spelletjes zijn in staat om een enorm publiek te trekken. Natuurlijk vergt de aanloopperiode de nodige tijd, maar in principe moet het geheel in staat zijn om maandelijks vele honderdduizenden bezoekers te trekken. Het voordeel daarvan is dat op het platform reisorganisaties hun diensten kunnen promoten, en dat brengt via de reclame de nodige inkomsten op.

Uiteraard is het geheel zo vormgegeven dat het aan de eisen welke de wet op de kansspelen stelt zal worden voldaan, terwijl daarnaast ook de fiscale aspecten ten aanzien van aftrekbaarheid worden aangehouden.

Wat rest is de vraag of Kras Reizen enige negativiteit van de naam van het platform kan of zal ondervinden. Zorgt het concept er voor dat Kras Reizen schade gaat lijden?

Het antwoord is neen. Hoewel de naam van het platform dicht bij de naam van Kras Reizen komt heeft het doel van het platform (het weggeven van reisjes en het maken van reclame voor reisorganisaties) geen gedeelde markt met Kras Reizen (het organiseren en verkopen van reizen). Er bestaat zelfs een kans dat door het platform de naam Kras Reizen versterkt zal worden.

We zijn bezig om het geheel online te krijgen. Zodra er nieuws is melden we dat als altijd op deze website.