Nog een groen project

Bijen hebben het moeilijk. Naast ziektes die de bijenvolken teisteren hebben ze een enorm gebrek aan voldoende bloemen en planten. En hoe los je dat laatste probleem op? Aan de heersende ziektes kunnen ook wij niets veranderen. We hebben de kennis niet, en ook geen enkele ervaring met bijen.

bloemetjes voor de bijtjes

Maar dat tekort aan ruimte is vrij eenvoudig op te lossen. Het is niets meer en niets minder dan een kwestie van geld. Natuur die we in de loop der jaren hebben afgepakt terugkopen. Maar dan wel op een eigentijdse manier, waarmee meer doelen worden bereikt dan sec het creëren van ruimte voor de bij.

Een tip van de sluier? Wel, de inrichting is zo gekozen dat het project boeren de mogelijkheid biedt om een jaar lang een aanmerkelijk deel van hun akkers in te zetten. Voor een gemiddelde akkerbouwer al aantrekkelijk, maar voor een boer in nood kan het zelfs een mooie uitkomst zijn. Een veel te lang verhaal om hier samen te vatten, maar de combinatie tussen biologisch en sociaal bezig zijn is wel een erg mooie.

Meer weten?

Zeer binnenkort publiceren we meer!

Trefwoorden:, , ,