Tweede (t)huis op maat

We zijn gevraagd om na te denken over een vastgoedproject, en nu we een week of zes en talloze kladjes verder zijn hebben we eindelijk vervaardigd wat de opdrachtgever wilde: een formule waarmee iedereen spotgoedkoop kan overwinteren in Frankrijk. Of Italië. Zimbabwe desnoods. Maar het begint allemaal in Frankrijk. Vooral omdat wij daar zelf graag komen en zo elk werkreisje een miniatuur vakantie is.

Genieten zonder zorgen

Maar we zijn een stap verder gegaan dan alleen maar kijken naar overwinteren. Want mensen gaan ook graag een paar dagen of een paar weekjes weg. En als je dan al een formule hebt, waarom zou je die dan niet ook voor de vakantiegangers beschikbaar maken?

Ga eens kijken wat een tweede huis in Frankrijk u kost, of in welk land dan ook. Hartstikke leuk hoor, zo’n bezit, maar een huisje kopen kost best aardig wat geld. Ga eens uit van een budget van 250.000 euro. Goed, de opbrengsten uit de verhuur zijn onbelast. En daarmee maakt u door te verhuren een beetje rendement. Maar wat geen enkele makelaar u zal vertellen is dat u uw huisje schoon moet houden, u zult het moeten verzekeren en onderhouden. En wie let er op dat uw huurders uw huisje na de huur niet in deplorabele toestand achterlaten? Juist. En ook dat toezicht kost geld. En wie regelt de verhuur? Goed, u kunt uw huisje aanmelden bij talloze websites, maar bij de meeste bemiddelaars betaalt u over de gerealiseerde verhuur wel een provisie die ten laste gaat van uw winst op de verhuur.

Nog een vraag: hoeveel nachten per jaar verblijft u zelf in uw huisje? Die nachten verbruikt u waarschijnlijk het gehele jaar door, dus ook in de maanden dat u uw huisje het best kunt verhuren. En dat gaat weer ten laste van uw rendement.

Koopt u wel een huisje en neemt u alle sores voor lief, dan komt vanzelf de dag dat u uw huisje weer wilt verkopen. Ouderdom, ziekte, of gewoon de streek waar u zit beu. Natuurlijk kunt u geluk hebben en uw huisje snel verkopen. Helaas staan er in de praktijk ook veel huisjes te koop die al jaren te koop staan. Al die tijd kost uw huisje u geld en kunt u, wat misschien nog vervelender is, niets doen met het vermogen dat in uw huisje vastzit.

Wat als u naar Frankrijk kunt gaan wanneer u maar wilt? Zonder zorgen, zonder verhuur te moeten regelen en zonder dat u een fortuin moet investeren dat vastzit? Wat als u ook nog eens kunt kiezen uit minimaal 50 verschillende locaties, familie en vrienden mee kunt nemen als u dat wilt?

Ons project heet Tweede Huis op Maat, en we stellen het graag aan u voor. Over een poosje. Als het online staat.

Nieuwsgierig?

Houdt dan deze website in de gaten.