webwinkeldochters.nl

Waar ressies.nl wordt ingezet voor de offline winkelier is deze domeinnaam natuurlijk de best mogelijke om in te zetten voor de online winkelier die het nodige aan oude voorraad heeft liggen en dat te gelde wil maken.

De technische opbouw van het systeem hebben we afgerond. Men kan een artikel online zetten, het aantal stuks dat men heeft als voorraad invoeren en de prijs ingeven. Wil een klant een artikel kopen dat kan deze dat meteen doen door op de button “nu kopen” te klikken. De betaling gaat daarbij via iDeal rechtstreeks van de klant naar de verkoper van het desbetreffende artikel.

Breng dood kapitaal tot leven

De demo is dan ook al in aanbouw. Feitelijk is de enige vraag die rest dan ook hoe je er aan verdienen gaat. Het online zetten van het platform kost een onaangenaam fortuin, het 24/7 onderhouden van het geheel is ook een kostbare aangelegenheid, en ergens moet het allemaal nog worden gepromoot ook.

Toch proberen we het gebruik van het platform gratis te maken voor elke webwinkelier, en als dat niet lukt zo goedkoop mogelijk. Een vergelijkbaar platform van en andere partij dat inmiddels online is en via allerlei media wordt gepromoot is in het gebruik nogal fors aan de prijs, en laat zien dat er met het hanteren van forse tarieven niet heel erg veel snelheid in de omloop van artikelen kan worden gebracht. Logisch ook, want op een winkeldochter zit over het algemeen nu eenmaal niet zo heel erg veel marge meer.

Dat laatste geeft op zich al aan dat het voor een webwinkelier geen enkele zin heeft om ook nog eens stevige onkosten te maken aan de promotie van diens winkeldochters. Immers: het magazijn opruimen moet iets opleveren, en onder de streep absoluut geen geld kosten.

Enfin, we stoeien er nog even mee. Zodra er noemenswaardige ontwikkelingen zijn leest u het, u raadt het al, op deze website.